+90 224 280 75 00 info@akyapak.com.tr
KVKK Çalışan Aydınlatma Metni
Ana sayfa KVKK Çalışan Aydınlatma Metni

6698 Sayılı Kişisel Verilen Korunması Kanunu (“KVKK”) Uyarınca Kişiel Verilen Korunması Hakkında

ÇALIŞAN AYDINLATMA METNİ

AKYAPAK MAKİNE A.Ş olarak, kişisel verilerinizin gizliliği ve güvenliğine azami hassasiyeti göstermekteyiz. Bu kapsamda, veri sorumlusu sıfatıyla ve gerekli olan tüm teknik ve idari tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ülkemizin taraf bulunduğu uluslararası sözleşmeler ile 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) başta olmak üzere, kişisel verilerin korunması ile ilgili tüm mevzuatın öngördüğü sınırlar çerçevesinde işlemekteyiz.

www.akyapak.com.tr internet sayfamız üzerinden;

➢ Ana sayfamızda bulunan insan kaynakları sekmesi ile Genel İş Başvurusu ve Staj Başvurularınız için aldığımız kişisel verileriniz tarafımızca toplanmış olacak ve KVKK’da belirtilen;
• Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olması,
• Doğru ve gerektiğinde güncel olması,
• Belirli, açık ve meşru amaçlar için olması,
• İşleme amaçlarıyla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması,
• İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi , ilkelerine uygun olarak işlenecektir.

AKYAPAK MAKİNE A.Ş olarak kişisel verilerinizi;

➢ İnsan kaynakları politikamızı ve iş süreçlerimizi yürütme,
➢ Düzenleyici ve denetleyici kurumlarla, resmi mercilerin talep ve denetimleri doğrultusunda gerekli bilgilerin temini,
➢ Yasal düzenlemelerin öngördüğü ve zorunlu kıldığı hukuki yükümlülükleri yerine getirme amaçlarıyla, KVKK’nın 5. ve 6. Maddelerinde belirtilen;
• İlgili kanunlarda açıkça öngörülmesi,
• Sözleşmenin ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması sebebiyle sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
• AKYAPAK MAKİNE A.Ş ‘in bir hukuki yükümlülüğünü yerine getirmesi için zorunlu olması,
• İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla AKYAPAK MAKİNE A.Ş’in meşru menfaatleri için veri işlemesinin gerekli olması,
• Gerekli olması halinde açık rızanızın alınması, dâhilinde işliyoruz.

Kişisel verileriniz;

➢ Hizmet ve faaliyetlerimizin sunulması ve tanıtılması için iş birliği yapılan, hizmet alınan iş ortaklarımız, tedarikçi firmalar ile sair gerçek veya tüzel kişilere,
➢ AKYAPAK MAKİNE A.Ş ’in ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması insan kaynakları politikalarının yürütülmesinin temini amaçlarıyla yurt içi ve yurt dışındaki grup şirketlerimize ve iştiraklerimize,
➢ Avukatlar, denetçiler, vergi danışmanları ile danışmanlık ve hizmet aldığımız diğer üçüncü kişilere,
➢ Tarafınızca yetki verilmiş olan vekil ve temsilcilerinize,
➢ Düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile mahkeme ve icra müdürlükleri gibi sair resmî kurumlara, kişisel verilerinizi talep etmeye yetkili olan diğer kamu kurum veya kuruluşlarına, KVKK’nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde, tarafımızca aktarılabilecektir.

Kişisel verilerinizle ilgili olarak;

a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
d) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
e) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
g) İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
ğ) Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahipsiniz.

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi;

İadeli taahhütlü mektup aracılığıyla veya şahsen veya noter aracılığıyla yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da daha önce bize bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresiniz var ise elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle bize ulaşarak iletebilirsiniz. Talepleriniz, belirtilen yollar aracılığıyla bize ulaştırılmasından itibaren en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından 10 Mart 2018 tarihli ve 30356 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ"'de belirtildiği üzere, başvurunuzda yer alan talepleriniz ücretsiz olarak cevaplandırılacaktır ancak başvurunuza cevabın yazılı olarak verilmesi halinde ilk on sayfa üzerindeki her sayfa için 1 TL ve cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde kayıt ortamının maliyetini geçmeyecek bir ücret tarafınızdan talep edilebilecektir. Başvurunuzun tarafımız hatasından kaynaklanması halinde ücret size iade edilecektir.

Başvurunuz KVKK'da öngörülen ilgili hükümler doğrultusunda cevaplandırılacak olup başvurucunun doğru kişi olduğunun teyit edilmesi amacıyla AKYAPAK MAKİNE A.Ş olarak sizden bazı doğrulayıcı bilgiler talep edebilecektir.

Bu sitede yer alan fotoğrafların tamamı temsilidir ve yeni üretilecek makinelerle birebir aynı görünümde ve özelliklerde olmayabilir. Akyapak, makine görünümlerinde ve özelliklerinde haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Metal bükme, delme, kesme makineleri ve kaynak çözümleri ile 5 kıtada 98 ülkeye ihracat yapan Bursa’nın en köklü üreticilerinden AKYAPAK 55. yılını kutluyor.

Müşteri Deneyimleri

Aksal Çelik
11 EYLÜL 2017
Ar Metal
6 MART 2017

İletişim

MERKEZ & FABRİKA

Akçalar Sanayi Bölgesi, Sanayi cad.
No:8/A 16225
Akçalar / BURSA / TURKEY

Tel: +90 (224) 280 75 00
Faks: +90 224 280 75 01
Email: info@akyapak.com.tr

AKYAPAK USA

4007 W Alva Street Unit B Tampa, FL 33614

Tel: +1 (813) 351 7100
Email: info@akyapakusa.com

AKYAPAK RUSSIA

127238, Moscow, Dmitrovskoe Shosse 71b, Office 216

Tel: +90 543 572 87 97
Email: russia@akyapak.com

© 2017-2019 Akyapak. All Rights Reserved.
Kariyer Gizlilik Bildirimi Bilgi Toplumu Hizmetleri KVKK Çalışan Aydınlatma Metni Tedarikçi ve İş Ortağı Aydınlatma Metni